Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Καβουροκροκέτες με λαχανικά


Καβουροκροκέτες με λαχανικά



Χρόνος προετοιμασίας 30λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

 

Υλικά
700γρ. πατάτες
200γρ. φασολάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
350γρ. λαχανικά για stir fry
350γρ. καβουρόσαρκα στραγγισμένη
2 κουταλιές σούπας πάστα κάρυ
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιές σούπας σόγια σος
2 κουταλιές γλυκού σησαμέλαιο
2 λεμόνια σε φέτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Τρυπάτε σε αρκετά σημεία τις πατάτες με πιρούνι και τις βάζετε στον φούρνο. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι. Βάζετε σε μπολ και προσθέτετε τα φασολάκια, την καβουρόσαρκα, την πάστα κάρυ και το αυγό. Ανακατεύετε καλά.
Με λαδωμένες παλάμες πλάθετε από το μείγμα 12 μεγάλες κροκέτες. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι 1 κουταλιά ηλιέλαιο και τηγανίζετε τις καβουροκροκέτες για περίπου 4 λεπτά την κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok και τηγανίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα λαχανικά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνετε τη σόγια σος και το σησαμέλαιο, ανακατεύετε για μερικά λεπτά χωρίς να τηγανίσετε πολύ, γιατί τα λαχανικά πρέπει να μείνουν τραγανά. Σερβίρετε τις καβουροκροκέτες σε πιάτα μαζί με τα λαχανικά και τις φέτες λεμονιού.