Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Ρώσικη σαλάτα σπιτική


Ρώσικη σαλάτα σπιτική 



Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 6 μερίδες



ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού πατάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού καρότα
1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς
1 φλιτζάνι τσαγιού παντζάρια
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)
3 αυγά σφιχτά
1 κουταλιά σούπας κάπαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Αλάτι/πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού μαγιονέζα

Εκτέλεση

Βράζετε όλα τα λαχανικά χωριστά, τα ξεπλένετε με κρύο νερό για μην χάσουν το φυσικό τους χρώμα, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε τις πατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια και τα αυγά σε κύβους. Τα βάζετε σε βαθύ μπολ και προσθέτετε την πιπεριά ψιλοκομμένη, τα αγγουράκια, την κάπαρη και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύετε και προσθέτετε τη μαγιονέζα. Ανακατεύετε να πάει παντού, αδειάζετε σε σαλατιέρα και γαρνίρετε με φετούλες καρότου. Διατηρείτε στο ψυγείο καλά κλεισμένη, πριν βάλετε τη μαγιονέζα.

Πηγή:  Μαγειρικής Μαγεία