Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Μαγιονέζα σπιτική


Μαγιονέζα σπιτική


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Για 1 μικρό βάζο



ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κρόκους
3 κουταλιές σούπας λεμόνι
1 κουταλιά σούπας ξίδι
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους. Προσθέτετε το αλάτι, τη μουστάρδα, το ξίδι και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς στη μεσαία ταχύτητα. Ενώ δουλεύει το μίξερ, ρίχνετε σταγόνα – σταγόνα το λάδι, γιατί υπάρχει κίνδυνος στο σημείο αυτό να κόψει η μαγιονέζα. Μόλις πήξει το μείγμα, ρίχνετε πιο γρήγορα με σταθερή ροή το λάδι, μέχρι να τελειώσει όλο. Αν σας κόψει, προσθέτετε 3 σταγόνες νερό και ανακατεύετε. Σταματάτε το μίξερ και βάζετε τη μαγιονέζα σε μπολ. Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη.

Πηγή:  Μαγειρικής Μαγεία