Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Συναγρίδα με άσπρη σάλτσα

Συναγρίδα με άσπρη σάλτσα




Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά

·         Πιπέρι
·         1 ματσάκι σέλινο
·         2-3 ψιλοκομμένα καρότα
·         1 κουταλάκι KNORR AROMAT
·         150 γρ. λιωμένο ΒΙΤΑΜ
·         Αλάτι
·         2-3 χονδροκομμένα κρεμμύδια
·         χυμό από 1 λεμόνι
·         1 Συναγρίδα κομμένη σε φέτες
·         2 κουταλάκια κορνφλάουρ

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τις φέτες ψαριού, τις τοποθετείτε σε μέτριο ταψί και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το ΒΙΤΑΜ.
Προσθέτετε στο ψάρι τα χορταρικά και 1 φλυτζάνι νερό, σκεπάζετε το ταψί με μία βρεγμένη λαδόκολλα και το ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
 Διαλύετε το κόρνφλάουερ σε λίγο νερό. Μεταφέρετε το ψάρι και τα χορταρικά σε πιατέλα, στραγγίζετε το ζουμί σε κατσαρολάκι, αφήνετε το ζουμί να πάρει μια βράση, προσθέτετε το μείγμα του κορν-φλάουερ, και το αφήνετε στη φωτιά ανακατεύοντας να μη σβωλιάσει ώσπου να πήξει. Η σάλτσα είναι έτοιμη.
Περιχύνετε το ψάρι και τα χορταρικά στη πιατέλα (καρότα, σέλινο, κρεμμύδια) με τη ζεστή σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.