Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πένες με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό


Πένες με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα


ΥΛΙΚΑ
600γρ. πένες
1 κουταλιά Βιτάμ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
150γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
1 κύβο λαχανικών
½ κουταλάκι ρίγανη
200γρ. μοτσαρέλα κομμένη
Φρέσκο βασιλικό
Αλάτι/πιπέρι



Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τόσο ώστε να κρατούν το σχήμα τους, δηλαδή αλ ντέντε. Τις σουρώνετε, τις αναμειγνύετε με το Βιτάμ και τις αφήνετε.
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρετε με Βιτάμ Culinesse το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτετε τον κύβο και ½ φλιτζάνι νερό. Βράζετε τη σάλτσα για 5 λεπτά, ρίχνετε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις πένες και αφήνετε για 2 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέστε τη μοτσαρέλα και ανακατεύετε. Σερβίρετε και γαρνίρετε με το βασιλικό.