Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα


Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα


Χρόνος προετοιμασίες 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
4 χοιρινές μπριζόλες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ζεστός μοσχαρίσιος ζωμό
7 - 8 μικρά ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
40 γρ. βούτυρο μοιρασμένο στη μέση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο να ζεσταθούν. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις τηγανίζετε 6 -7 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις κρατάτε ζεστές. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι να μαραθεί και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το μισό κρασί, ρίχνετε και τον ζωμό. Βράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί κάπως η σάλτσα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μουστάρδα, τα αγγουράκια και το βούτυρο. Ανακατεύετε να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και περιχύνετε τις μπριζόλες. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: http://www.radicio.com