Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Κεφτεδάκια από κοτόπουλο


Κεφτεδάκια από κοτόπουλο





Χρόνος προετοιμασίας 95 λεπτά
Για 6 άτομα


 Υλικά
1 κουταλιά ξύδι
1 καρότο κομμένο σε κύβους
Αλάτι/ πιπέρι
1 αβγό
4 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
600 γρ. κιμά χοιρινό
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανό
3 φυλλαράκια ψιλοκομμένο σέλινο
1 τριμμένο κρεμμύδι
2 φέτες μουσκεμένο ψωμί
400 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλο
250 γρ. μαργαρίνη
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
1 πακέτο πουρέ πατάτας
1/2 κουταλιά ψιλοκομμένος δυόσμος

Εκτέλεση
Ζυμώνετε τον κιμά (από χοιρινό και κοτόπουλο) με 1 κουταλιά μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, το ξύδι, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι. Πλάθετε τον κιμά σε κεφτέδες. Τηγανίζετε τους κεφτέδες με 4 κουταλιές ΒΙΤΑΜ. Τους μεταφέρετε σε πιάτο και τους αφήνετε κατά μέρος.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Στο τηγάνι που τηγανίσατε τους κεφτέδες προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τα ντοματάκια, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει 15 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Προσθέτετε στον πουρέ τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τους κεφτέδες στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Μεταφέρετε τους κεφτέδες σε πυράντοχο σκεύος και από πάνω τους σκεπάζετε με τον πουρέ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ και το τυρί και ψήνετε το φαγητό 15 με 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς. Σερβίρετε αμέσως.