Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Σπανακόρυζο με Philadelphia με Γιαούρτι


Σπανακόρυζο με Philadelphia με Γιαούρτι

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 2  φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2  πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σουπ.  ελαιόλαδο
  • 150 γρ PHILADELPHIA με Γιαούρτι
  • 400 γρ ρύζι νυχάκι
  • 1 κ.  σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 350 γρ σάλτσα τομάτας ή ψιλοκομμένα τοματάκια
  • 1100 ml ζωμό λαχανικών
  • 3 κουτ.σουπ.  δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο πράσο με λίγο ελαιόλαδο.
2.
Όταν έχουν μαλακώσει προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για 2 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό των λαχανικών, προσθέτετε αλάτι και αφήνετε το ρύζι να σιγοβράσει.
3.
Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι βάζετε και το σπανάκι, αφού το έχετε περάσει λιγάκι από το τηγάνι έτσι ώστε να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του.
4.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα 150 γραμμάρια Philadelphia με γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά ώστε να πάει παντού, να λιώσει και να δέσει το φαγητό.

Προσθέτετε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.




Πηγή: http://www.myphiladelphia.gr