Σπανακόρυζο με Philadelphia με Γιαούρτι
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Υλικά
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 150 γρ PHILADELPHIA με Γιαούρτι
- 400 γρ ρύζι νυχάκι
- 1 κ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 350 γρ σάλτσα τομάτας ή ψιλοκομμένα τοματάκια
- 1100 ml ζωμό λαχανικών
- 3 κουτ.σουπ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. | Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο πράσο με λίγο ελαιόλαδο. |
2. | Όταν έχουν μαλακώσει προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για 2 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό των λαχανικών, προσθέτετε αλάτι και αφήνετε το ρύζι να σιγοβράσει. |
3. | Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι βάζετε και το σπανάκι, αφού το έχετε περάσει λιγάκι από το τηγάνι έτσι ώστε να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του. |
4. | Στη συνέχεια προσθέτετε τα 150 γραμμάρια Philadelphia με γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά ώστε να πάει παντού, να λιώσει και να δέσει το φαγητό. |
Προσθέτετε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα. Πηγή: http://www.myphiladelphia.gr |