Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Πατάτες γεμιστές Μεξικάνικες


Πατάτες γεμιστές Μεξικάνικες


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 8 άτομα

Υλικά
4 μέτριες πατάτες
½ φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
½ φλιτζάνι τυρί Μοντερέι Τζακ ή κεφαλοτύρι τριμμένο
¼ φλιτζάνι ντομάττες ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι πιπεριές πράσινες καυτερές ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες
2 φλιτζάνια γκουακαμόλε (δείτε συνταγή)
¼ φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος με 4 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες για 20 λεπτά, και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος. Αδειάζετε τις πατάτες αφήνοντας λίγη σάρκα πάνω στη φλούδα. Στρώνετε το εσωτερικό κάθε πατάτας με τυρί, αλλά χρησιμοποιώντας μόνο τη μισή ποσότητα τυριού. Προσθέτετε επίσης σε στρώσεις τις ντομάτες, τις ελιές, τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι. Τελειώνετε με το υπόλοιπο τυρί, αλείφετε τις φλούδες από τις πατάτες με λάδι, βάζετε τις πατάτες σε πυρέξ και ψήνετε στο φούρνο στους 230ο C για 10 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και περιχύνετε με τογκουακαμόλε και την κρέμα γάλακτος.

*Αν οι πιπερίτσες είναι φρέσκες θα πρέπει να τις ψήσετε σε καυτό φούρνο, μέχρι να σκουρύνουν και να σχηματίσουν φουσκάλες. Στη συνέχεια αφαιρέστε την πέτσα και ξεπλύνετε καλά τις πιπεριές. Ανοίξτε και αφαιρέστε επίσης τα νεύρα και τους σπόρους.
*Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε πιπεριές κονσέρβας ή σε βάζο.

Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα