Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Σαλάτα Χριστίνα


Σαλάτα Χριστίνα



Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 0 λεπτά
Για 1 μεγάλη σαλατιέρα

Υλικά
1 σαλάτα λόλα πράσινη
1 ραντίτσιο
1 αντίβ
2 ντομάτες ή 10 ντοματίνια
2 μήλα ξινά κομμένα σε κύβους
¼ τυρί emmedal σε κύβους
10 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού κουκουνάρι
Κρουτόν
Αλάτι
2 κουταλιές σούπας ξίδι βαλσαμικό
½ κούπα σάλτσα χίλια νησιά (δείτε συνταγή)
½ κούπα ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλένετε τις σαλάτες καλά, τις στραγγίζετε και τις ψιλοκόβετε. Τοποθετείστε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους ή τα ντοματίνια κομμένα στα δύο. Αλατίστε τη σαλάτα, ανακατέψτε και κατόπιν προσθέστε τα μήλα, το τυρί, το προσούτο, το κουκουνάρι και τα κρουτόν. Σε ένα σέικερ χτυπήστε το ξίδι, τη σάλτσα και το λάδι μέχρι να ενωθούν. Περιχύστε τη σαλάτα, ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 20 λεπτά.