Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Στήθος πάπιας με δυόσμο


Στήθος πάπιας με δυόσμο


Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
600γρ. στήθος πάπιας
100γρ. προσούτο, σε μία φέτα
3 κλαράκια δυόσμο
2 κοκκάρια (κρεμμυδάκια)
1 κοφτό κουτάλι σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους
2 κουταλιές σούπας ρούμι
6 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι


Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κοκκάρια και τα κόβετε σε λεπτές φετούλες. Χτυπάτε το πιπέρι στο γουδί. Πλένετε 2 κλαράκια δυόσμο, τα σκουπίζετε και τα κόβετε με τα χέρια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κοπανισμένο πιπέρι, τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σάλτσα στην άκρη για λίγα λεπτά.
Κόβετε το στήθος της πάπιας σε πολύ λεπτές φέτες, το βάζετε σε ένα ρηχό πιάτο, το περιχύνετε με τη σάλτσα που μόλις ετοιμάσατε, το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Κόβετε το προσούτο σε κυβάκια και το σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτετε τις φετούλες πάπιας στραγγισμένες από τη μαρινάτα και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά. Στα 2 λεπτά αλατίζετε. Βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε στο κρέας λίγες κουταλιές από τη μαρινάτα, την οποία έχετε προηγουμένως σουρώσει, και τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε.

 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI