Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Σαλάτα με μπρόκολο, ταλιατέλες και λουκάνικα κοκτέιλ


Σαλάτα με μπρόκολο, ταλιατέλες και λουκάνικα κοκτέιλ


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
350γρ. λουκάνικα κοκτέιλ
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
200γρ. κορφές από μπρόκολο
200γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
2 κουταλάκια γλυκού γλυκιά σος τσίλι
3 κουταλάκια γλυκού κέτσαπ
½ κουταλάκι γλυκού κορνφλάουρ
3 κουταλιές σούπας σόγια σος


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Βάζετε τα λουκάνικα σε ένα ταψί, τα ραντίζετε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 25 λεπτά, γυρίζοντας τα κάθε τόσο. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε ροδέλες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε το μπρόκολο σε φουντίτσες, το βάζετε στο τηγάνι, σκεπάζετε με βραστό νερό, το αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζετε.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μέλι με τη σος τσίλι, το κέτσαπ, το κορνφλάουρ, τη σόγια σος και 100ml. νερό. Βράζετε τις ταλιατέλες, τις στραγγίζετε και τις ξεβράζετε με κρύο νερό. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και προσθέτετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 2 λεπτά και στη συνέχεια βάζετε και τις πιπεριές για άλλα 3 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε το μπρόκολο, τα λουκάνικα, τη σάλτσα και τις ταλιατέλες, ανακατεύετε για 1 λεπτό και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: Περιοδικό mammy