Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά
400γρ. βρασμένο μοσχαρίσιο κρέας
100γρ. λουκάνικο
50γρ. μορταδέλα
50γρ. ψίχα ψωμιού
80γρ. βούτυρο
200ml. Γάλα
½ σκελίδα σκόρδο
2 αβγά
30γρ. μαϊντανός
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το ψωμί μέσα σε ένα μπολ με γάλα για 20 λεπτά, το στραγγίζετε και τρίβετε. Ψιλοκόβετε το κρέας και τη μορταδέλα. Αφαιρείτε τη φλούδα από το λουκάνικο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε το σκόρδο μαζί με το μαϊντανό. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αβγά, μια πρέζα μοσχοκάρυδο, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με βρεγμένα χέρια πλάθετε χοντρές κροκέτες. Τις περνάτε από τη φρυγανιά και τις τηγανίζετε με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.