Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κεφτεδάκια με γιαούρτι


Κεφτεδάκια με γιαούρτι


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 αβγά
1 μικρό κρεμμύδι                                                   
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
Αλάτι
Για τη σάλτσα
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ αγγούρι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα αβγά, το κρεμμύδι, το κύμινο, το γιαούρτι και μια πρέζα αλάτι και πλάθετε με το μείγμα αρκετά κεφτεδάκια. Τα τοποθετείτε στη σειρά πάνω σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180ο C, για 15 λεπτά. Στα 7 λεπτά περίπου, τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Καθαρίζετε το κρεμμυδάκι από τη ρίζα και το πράσινο μέρος και το ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε λεπτές φετούλες. Ανακατεύετε τα υλικά με το γιαούρτι, το λάδι και μια πρέζα αλάτι. Μοιράζετε τη σάλτσα πάνω στα κεφτεδάκια και σερβίρετε.

*Αν θέλετε να αλλάξετε τη γεύση της σάλτσας, αντικαταστήστε το αγγούρι με 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέστε 1 κουταλιά σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI