Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Πράσινη σούπα με λαχανικά


Πράσινη σούπα με λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
1 μέτριο μαρούλι
1 φλιτζ. τσαγιού αρακά
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 μέτρια πατάτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Μερικά φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. γιαούρτι και φρέσκα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα



Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και κόβετε το μαρούλι σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε την πατάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνετε τον αρακά και το μαρούλι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Μεταφέρετε τη σούπα στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τη χτυπάτε για λίγο να πολτοποιηθεί. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με το γιαούρτι και τα φύλλα δυόσμου.