Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Σοκολατένια πουτίγκα με σάλτσα σοκολάτας







Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 15 λεπτά
Για 10 μερίδες

Υλικά
50γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 κουτ. σούπας κακάο
125γρ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά
2 κουτ. σούπας γάλα
125γρ. βούτυρο μαλακό
½ κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
1 κουτ. σούπας golden syrup*
Για τη σάλτσα σοκολάτας
100ml. γάλα
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο, το άρωμα βανίλιας και το σιρόπι. Χτυπάτε με μίξερ για 3 λεπτά. Βουτυρώνετε φόρμα στρογγυλή και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια και κάνετε μια μικρή γούβα στο κέντρο με τη ράχη του κουταλιού. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
Βάζετε τη φόρμα μέσα σε μεγαλύτερο βαθύ ταψί και ρίχνετε νερό, να φτάσει τα 2 εκ. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε την πουτίγκα για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάζετε και ξεφορμάρετε προσεκτικά σε πιατέλα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το γάλα, ώσπου να κάψει χωρίς να βράσει. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύετε συνέχεια να διαλυθεί και περιχύνετε με τη σάλτσα την πουτίγκα.

*Θα το βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.