Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Νουά μοσχάρι με βερίκοκα και δαμάσκηνα






Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για μπουφέ 8 μερίδες


Υλικά
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κιλό νουά γάλακτος
1 χοντρό κλωνάρι σέλερι, καθαρισμένο και κομμένο στα 2
1 καρότο μεγάλο, κομμένο σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
½ κούπα κόκκινο κρασί
½ κούπα χυμό ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι, κομμένο σε 4 κομμάτια
12 κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
1 κούπα δαμάσκηνα
1 κούπα βερίκοκα
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουτ. σούπας κρύο νερό



Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Σοτάρετε καλά το νουά από όλες τις πλευρές, για 4 λεπτά. Προσθέστε το σέλερι, τα καρότα, τη δάφνη, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε τα όλα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το κρασί και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρετε το κρέας σε γάστρα ή σε πυρέξ. Περιχύστε με τη σάλτσα και τα κομματάκια των λαχανικών, προσθέστε το χυμό ντομάτας και ½ κούπα βραστό νερό. Καλύψτε τη γάστρα με το καπάκι ή το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στο φούρνο στους 180ο C, για 1 ώρα.
Βγάλτε το κρέας σε πιατέλα. Στραγγίστε το ζωμό. Αφαιρέστε τη δάφνη. Αλέστε τα λαχανικά με λίγο από το ζωμό στο μπλέντερ. Αδειάστε σε μια καθαρή κατσαρόλα, προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό, που ψήθηκε το κρέας, καθώς και τα δαμάσκηνα, βερίκοκα και κάστανα. Βράστε τα για 5 λεπτά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ρίξτε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα φρούτα και τα κάστανα δεξιά και αριστερά από το κρέας στην πιατέλα και περιχύστε με την σάλτσα. Κόψτε το κρέας σε φέτες και σερβίρετέ το.



Πηγή: Περιοδικό «Real Food»