Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Φλογέρες αμυγδάλου








Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Για 10 κομμάτια

Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
2 φρυγανιές
1 αυγό, χτυπημένο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
400γρ. φύλλο κρούστας
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
Κανέλα
Για το σιρόπι
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
½ λεμόνι, το χυμό
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
½ φλιτζ. τσαγιού μέλι



Εκτέλεση

Αλέθετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τις φρυγανιές. Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το αυγό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε καλά. Κόβετε το φύλλο σε λουρίδες, αλείφετε κάθε λουρίδα με βούτυρο και τη διπλώνετε στη μέση. Την αλείφετε ξανά με βούτυρο και βάζετε στην άκρη μια κουταλιά από το μείγμα αμυγδάλου.
Την τυλίγετε σε ρολό στο σχήμα μικρής φλογέρας. Βάζετε τις φλογέρες σε ταψί βουτυρωμένο, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τις ψήνετε στους 180ο C, για 25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
Βράζετε για 5 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και το μέλι. Αφαιρείτε τον αφρό και περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι τις φλογέρες όταν κρυώσουν.