Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τσόου μέιν με θαλασσινά και κρέας




Χρόνος προετοιμασίες 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα
  

ΥΛΙΚΑ
200γρ. χοιρινό φιλέτο
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
200γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες
250γρ. μανιτάρια
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κομμάτι μπαμπού
100γρ. σπανάκι, βρασμένο
500γρ. νούντλς
500ml. ζωμό λαχανικών
1 κουτ. σούπας σάκε
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
12 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε το χοιρινό φιλέτο σε λεπτές λωρίδες. Τις αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ. Από το κόρν φλάουρ περνάτε και τις γαρίδες. Καθαρίζετε και κόβετε τα μανιτάρια, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβετε το μπαμπού και το σπανάκι.
Βράζετε τα νούντλς για 3 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Τα στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε τις γαρίδες σε 2 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και τσιγαρίστε το κρέας. Ρίχνετε το μπαμπού, το σπανάκι, τα μανιτάρια, περιχύνετε με το ζωμό των λαχανικών και ραντίζετε με σάκε, σάλτσα σόγιας και αλάτι. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε 6 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και μόλις κάψει, ρίχνετε μέσα τα νούντλς. Ανακινείτε το τηγάνι τακτικά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά και αφήνετε να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Αναμειγνύετε τις γαρίδες, το κρέας και τα λαχανικά, και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με αυτά τα νούντλς και σερβίρετε.