Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κρέας με αβγά α λα μεξικάνα





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα


 Υλικά
675γρ. κρέας από μπούτι χοιρινό ή βοδινό
3 κουτ. σούπας λάδι
½ φλιτζ. κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
¼ κουτ. γλυκού κύμινο
¼ κουτ. γλυκού τσίλι σκόνη
½ φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι
¼ φλιτζ. τσαγιού ξανθές σταφίδες
¼ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
6 αβγά
Βούτυρο



Εκτέλεση

Βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια νερό. Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοβράζετε 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει αφαιρείτε το λίπος και θρυμματίζετε το κρέας.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες. Προσθέτετε το θρυμματισμένο κρέας, τη σάλτσα ντομάτα, το ½ φλιτζ. νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το κύμινο, το τσίλι, το καλαμπόκι, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας πότε πότε. Διατηρείτε το μείγμα του κρέατος ζεστό. Τηγανίζετε τα αβγά στο βούτυρο και τα σερβίρετε με το κρέας.

Πηγή: Βιβλίο «Μεξικάνικη κουζίνα».