Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Κεφτεδάκια μελιτζάνας



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
5 μελιτζάνες φλάσκες
8 κουτ. σούπας αλεύρι
3 αυγά
Αλάτι, πιπέρι καγιέν
Μαϊντανό
Λάδι για τηγάνι


Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από την φλούδα, τις κόβετε μεγάλα κομμάτια και τις βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν καλά. Στραγγίζετε τα κομμάτια και τα περνάτε από την μηχανή πουρέ. Ενσωματώνετε μέσα στον πουρέ της μελιτζάνας, το αλεύρι και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, όσο χρειάζεται, πιπέρι καγιέν, μαϊντανό και δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει ένας χυλός ελαφρός. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Μέσα σε βαθιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και με ένα κουτάλι ρίχνετε μέσα τον χυλό να ψηθεί μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε τις μελιτζάνες από το λάδι, τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε αμέσως.