Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ταραμοσαλάτα





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 0 λεπτά
Για ½ κιλό σαλάτα



Υλικά
250γρ. ταραμά λευκό
1 φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο
½ lt. Λάδι
1 κουτ. γλυκού βρασμένο νερό
3-5 λεμόνια



Εκτέλεση

Σε ξύλινο γουδί ρίχνουμε τον ταραμά μαζί με το βρασμένο νερό και τα δουλεύουμε καλά. Στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια το ψωμί, και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο γουδί δουλεύοντας ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το λάδι, χωρίς να σταματήσουμε το δούλεμα. Έχουμε στύψει και τα λεμόνια 3 έως 5 ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε το λεμόνι ή τη γεύση του ταραμά. Ρίχνουμε το λεμόνι λίγο λίγο συνεχίζοντας να δουλεύουμε τον ταραμά. Δουλεύουμε για ακόμα 10 λεπτά και τον βάζουμε σε μπόλ.