Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Ρεβύθια γιουβέτσι




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Συνταγή από την Μήλο





Υλικά
½ κιλό ρεβύθια
5 κόκκινες πιπεριές
5 πράσινες πιπεριές
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού κόκκους κύμινου
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ρεβύθια, τα σκεπάζουμε με νερό, το οποίο πρέπει να είναι 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα ρεβύθια και τα βράζουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, και τα κρεμμυδάκια.  Τα σοτάρουμε στο τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Σε ένα πήλινο γιουβέτσι ρίχνουμε τα ρεβύθια και τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα, τους κόκκους κύμινου, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τον άνηθο και το λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά, προσθέτουμε το νερό στο οποίο βράσαμε τα ρεβύθια, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το γιουβέτσι στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά στους 200ο C, έως ότου στεγνώσουν τα υλικά. Το σερβίρουμε, με ψιλοκομμένο άνηθο.