Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Κρεμμυδοκροκέτες





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 3 άτομα

 
Υλικά
6 κρεμμύδια ξερά
2 κουτ. γλυκού ξίδι
1 ½ φλιτζ. τσαγιού παξιμάδι κρίθινο, τριμμένο
3 αυγά
3 φιλέτα αντζούγιες πολτοποιημένα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τα καλύπτουμε με νερό. Προσθέτουμε το ξίδι και τα βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με τα αυγά, τις αντζούγιες, το παξιμάδι, το πιπέρι, το αλάτι και το λάδι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει. Σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανητές.


Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Βαγγέλης Καρατζάς