Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Ντολμάδες γιαλαντζί




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
250γρ. κληματόφυλλα
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
3 φλιτζ. καφέ ρύζι γλασέ
3 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζ. τσαγιού λάδι



Εκτέλεση

Ζεματάμε τα φύλλα. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια ψιλά – ψιλά, τον άνηθο και το δυόσμο. Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, το ρύζι, 1 λεμόνι στυμμένο, και ζυμώνουμε όλα μαζί να μαραθούν.
Παίρνουμε τη γέμιση και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα ζεματισμένα φύλλα, τυλίγοντας τα σε ντολμαδάκια. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα κοντά κοντά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι, 2 ποτήρια νερό, λίγο αλάτι, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά, σε σιγανή φωτιά.