Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Αλμυρό ψωμί με καρύδι





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
350γρ. γραβιέρα
300γρ. αλεύρι σκληρό
200γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουτ. γλυκού μαγιά ξερή
2 κουτ. γλυκού αλάτι
120γρ. βούτυρο
100γρ. γαλοπούλα καπνιστή
150γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
2 αυγά χτυπημένα
Σουσάμι




Εκτέλεση

Τρίβετε το τυρί με χοντρό τρίφτη. Βάζετε σε ένα μπολ και τους 2 τύπους αλευριού και προσθέτετε τη μαγιά, το αλα΄τι και το βούτυρο. Τρίβετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας για να ενωθούν τα υλικά. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά και λίγο χλιαρό νερό.
Τα ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε στη ζύμη το τυρί και το καρύδι και ζυμώνετε 0πάλι. Πλάθετε 2 καρβελάκια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε τα ψωμιά με σουσάμι και τα χαράζετε. Τα ψήνετε στους 200ο C, για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και αποκτήσουν χρώμα.

Πηγή: Περιοδικό «Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας»