Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μάφινς με μπανάνα και σοκολάτα




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 18 κεκάκια



Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
¼ κουτ. γλυκού σόδα
½ κούπα ζάχαρη καστανή
½ κούπα ζάχαρη άσπρη
2/3 κούπας μαργαρίνη
1 κούπα λιωμένο πουρέ μπανάνας
3 αυγά
1/3 κούπας γάλα
½ κούπα χοντροαλεσμένα φουντούκια ή καρύδια
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας


Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη βανίλια, το βούτυρο, τη σόδα, το γάλα, και τα 2 είδη ζάχαρης, τον πουρέ μπανάνας και τα αυγά. Χτυπάμε για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Στο μεταξύ, αλευρώνουμε τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας, και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς στρωμένες με χάρτινες θήκες ψησίματος. Γεμίζουμε τις θηκούλες μέχρι τη μέση και ψήνουμε τα κεκάκια στους 175ο C, για 40 λεπτά.


Πηγή: Περιοδικό«Real food»