Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Σαλάτα Νισουάζ






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 5 λεπτά
Για 6 άτομα




Υλικά
200γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 μαρούλι μεγάλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές, χοντροκομμένες
8 φιλετάκια αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
4 ραπανάκια, κομμένα σε φετούλες
200γρ. τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
3 αυγά βραστά, κομμένα στα τέσσερα
αλάτι
Για τη σάλτσα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
Χυμό από ½ λεμόνι
70ml. ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα φασολάκια. Τα βράζουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το ζωντανό τους χρώμα. Τα στραγγίζουμε καλά.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε τα φασολάκια, το μαρούλι, το σέλερι, το αγγουράκι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, τις αντσούγιες, τα ραπανάκια και τον τόνο, και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το αλατοπίπερο, και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, προσθέτουμε τα κομμένα αυγά και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: Περιοδικό«Στην κουζίνα με την Ντίνα», Ντίνα Νικολάου