Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καβούρια πικάντικα






Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
1 κιλό καβούρια
100γρ. καρότα
2 κρεμμύδια μέτρια
5 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
Λίγο μαϊντανό
Λίγη ρίγανη
1 ποτ. νερού λάδι
½ ποτ. νερού κρασί αρετσίνωτο
1 κουτ. σούπας κοφτό αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει. Κόβουμε και προσθέτουμε ψιλές φέτες τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφού τα ανακατέψουμε μια δυο φορές, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να σωθεί το νερό. Πλένουμε καλά τα καβουράκια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν δυο βράσεις τα σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το αλεύρι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί πάλι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να γίνουν με μια σάλτσα πηχτή.
Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό και σερβίρουμε με ένα σπυρωτό πιλαφάκι.