Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Cupcakes με λάιμ




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 12 κομμάτια



Υλικά
175γρ. βούτυρο
175γρ. ζάχαρη
3 αυγά
175γρ. αλεύρι
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
200γρ. λευκή σοκολάτα
100γρ. βούτυρο σκληρό
200γρ. τυρί κρέμα
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Χρωματιστή ζάχαρη


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Τοποθετείτε δώδεκα χάρτινες θήκες για muffins σε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και το μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίζεται το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ύστερα το μοιράζετε στις θήκες, καλύπτοντας τα 2/3 κάθε θήκης. Ψήνετε για 20 λεπτά. Βγάζετε το ταψί και αφήνετε τα cupcakes να κρυώσουν μέσα σε αυτό για 5 λεπτά. Έπειτα τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Ετοιμάζετε το γλάσο. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και εκτός φωτιάς προσθέτετε το βούτυρο. Αφρατεύετε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ χτυπώντας το με σύρμα ή μίξερ χειρός και ενσωματώνετε το μείγμα της σοκολάτας, ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ και αν θέλετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αφήνετε το γλάσο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και μετά το απλώνετε πάνω από τα cupcakes χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Τα πασπαλίζετε με λίγη χρωματιστή ζάχαρη.


Πηγή: Περιοδικό«Olive», Ιωάννα Σταμούλου