Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Σοκολατόπιτα με μπανάνες





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
300γρ. κουβερτούρα
4 μπανάνες ώριμες
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Ξύνετε την κουβερτούρα στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Παίρνετε μια ταρτιέρα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του.
Αδειάζετε μέσα το πρώτο ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και τα κομματάκια της μπανάνας. Αν υπάρχει κενό, ρίχνετε λίγο ακόμα ζαχαρούχο από το δεύτερο κουτί. Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες του γύρω γύρω να κολλήσει το κάτω φύλλο με το πάνω.
Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του πάνω φύλλου. Σκεπάζετε την πίτα με λαδόκολλα, για να μην αρπάξει η σφολιάτα, και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
Την πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα. Την κόβετε σε κομμάτια για να τη σερβίρετε στα πιάτα. Προσοχή γιατί, αν είναι πολύ ζεστή, η γέμιση θα βγει έξω.


Πηγή: Περιοδικό«Olive», Ηλίας Μαμαλάκης