Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Ταλιατέλες με συκωτάκια και μπράντυ


Ταλιατέλες με συκωτάκια και μπράντυ 


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
250γρ. ταλιατέλες
300γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
50γρ. μπέικον
1 κρεμμύδι
1 ποτηράκι του κρασιού μπράντι
1 φλιτζάνι του καφέ ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα συκωτάκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε ξεχωριστά το μπέικον και τα αρωματικά βότανα και τα πλένετε καλά. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε λεπτές φέτες και το σοτάρετε στο λάδι μαζί με λίγα αρωματικά. Προσθέτετε το μπέικον και το αφήνετε να ροδίσει. Ρίχνετε έπειτα τα συκωτάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Ρίχνετε το μπράντι, το αφήνετε να εξατμιστεί, ρίχνετε το ζωμό και λίγο πιπέρι και συνεχίζετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Αλατίζετε στο τέλος.
Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις σουρώνετε, τις περιχύνετε με τη σάλτσα, ανακατεύετε και τις σερβίρετε ζεστές, πασπαλισμένες με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI