Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Χοιρινό με αρωματικά μυρωδικά




Χρόνος ψησίματος 2 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Θερμίδες 303
Για 4 άτομα



Υλικά
1 ½ κιλό ψαρονέφρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
6 φύλλα φασκόμηλο
1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κουτ. γλυκού σπόρους μάραθου
300γρ. ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

 
Εκτέλεση

Ανοίξτε το ψαρονέφρι στη μέση. Τρίψτε το σκόρδο, ψιλοκόψτε το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μαζί με αλάτι, πιπέρι και τους σπόρους του μάραθου και πασπαλίστε το ψαρονέφρι εσωτερικά με το μείγμα μπαχαρικών.
Δέστε καλά το ψαρονέφρι με σπάγκο, πασπαλίστε εξωτερικά με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών, βάλτε το σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο και ψήστε το κρέας για 2 ώρες στους 160ο C. Περιχύνετε κάπου κάπου με το ζωμό λαχανικών. Μισή ώρα πριν γίνει το ψαρονέφρι προσθέστε στο ταψί το ψιλοκομμένο πράσο και συνεχίστε το ψήσιμο.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε γαρνιτούρα με πατάτες και κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια και ψημένα μαζί με το ψαρονέφρι. Όμως έτσι αυξάνονται οι θερμίδες.



Πηγή: Περιοδικό «Πάθος για μαγειρική»