Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Τιραμισού με ανανά


Τιραμισού με ανανά


Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες
Για 6 άτομα



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
10 κρόκους αβγών
100 γρ. ζάχαρη
500 γρ. ανανά σε φέτες
150 γρ. λικέρ αμαρέτο
50 ml κρέμα γάλακτος
50 ml λικέρ αμαρέτο
150 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε έπειτα το μασκαρπόνε, το λικέρ αμαρέτο και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ξανά. Σε ποτηράκια χαμηλά τοποθετούμε εναλλάξ φέτες ανανά και κρέμα. Τελειώνουμε κοσκινίζοντας το κακάο από πάνω. Τα βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες για να σταθεί η κρέμα και σερβίρουμε από το ψυγείο.

Πηγή:  http://www.chefonair.gr