Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Τούρτα κάστανο


Τούρτα κάστανο


Χρόνος προετοιμασίας 10 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
700γρ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού γάλα
300γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
1 ½ ποτηράκι τζιν
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο
220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τη σος σοκολάτας
6 μαρόν γλασέ
Ξύσμα πορτοκαλιού, φλούδα πορτοκαλιού
Σαντιγί, λίγη τρούφα
5 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο


Εκτέλεση
Βάλτε τα κάστανα να ξαναβράσουν σε ½ φλιτζάνι γάλα. Όταν το απορροφήσουν, κάντε τα πουρέ. Ανακατέψτε, χτυπώντας με το μίξερ το ½ φλιτζάνι βούτυρο, τον πουρέ από τα κάστανα λίγο λίγο, τη ζάχαρη άχνη και το 1 ποτηράκι τζιν. Χτυπήστε τα για λίγο.
Σε μια φόρμα με σούστα απλώστε τα μπισκότα, που θα βρέχετε σε ένα διάλυμα από το υπόλοιπο γάλα και το τζιν, στη βάση και ολόγυρα. Καλύψτε τα μπισκότα με το μείγμα του κάστανου και επαναλάβετε το ίδιο ώσπου να τελει΄σουν τα υλικά.
Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 10 ώρες και ετοιμάστε τη σος σοκολάτας. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με τις 5 κουταλιές βούτυρο και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Αφού ξεφορμάρετε την τούρτα, καλύψτε τη με τη σος σοκολάτας και γαρνίρετε τη με τα μαρόν γλασέ, τη σαντιγί, την τρούφα και τη φλούδα του πορτοκαλιού.