Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκότα πορτοκαλιού





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 30 κομμάτια


Υλικά
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλυκού σόδα
115γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος
70γρ. ζάχαρη
100γρ. μέλι
40γρ. γιαούρτι
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άρωμα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 10γρ. από τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μέλι, το γιαούρτι, το μείγμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά επιπλέον.
Κάνουμε τη ζύμη μας μια μπάλα και πλάθουμε μπισκοτάκια σε όποιο σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε ταψάκι σκεπασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τα φυλάμε για 2 εβδομάδες σε κουτί μεταλλικό για μπισκότα.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ηλίας Μαμαλάκης