Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Πράσινη σαλάτα με γραβιέρα και ψημένα ντοματάκια






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
1 ματσάκι ρόκα
2 ρίζες αντίδια
1 λόλα κόκκινη
5 φύλλα μαρουλιού
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζ. άνηθο, ψιλοκομμένο
150γρ. γραβιέρα Νάξου, χοντροτριμμένη
20 ντοματάκια τσέρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σαλατικά μας, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι. Τα μεταφ΄ρουμε σε σαλατιέρα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα μαζί με τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε τα ντοματάκια. Τα βουτάμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε και τα ξεφλουδίζουμε με ευκολία. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα ντοματάκια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε την πράσινη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ρίχνουμε από πάνω τα ντοματάκια, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ηλίας Μαμαλάκης