Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Γκιούλμπασι


Γκιούλμπασι



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 μερίδες



 Υλικά
4 ψαρονέφρια μικρά ή 2 μεγάλα
½ κιλό κεφαλογραβιέρα γλυκιά σε μπαστουνάκια
Σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε κύβους
½ πράσινη πιπεριά σε κύβους
4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1/3 κούπας λευκό γλυκό κρασί
Λίγη πάπρικα.

Εκτέλεση
Ανοίξτε το κρέας στη μέση, χωρίς να κόβετε ως την άλλη άκρη. Πιέστε τα φιλέτα να πλατύνουν και πασπαλίστε τα καλά με σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Μοιράστε στα φιλέτα τα υλικά τοποθετώντας τα κατά μήκος στο κέντρο τους εναλλάξ το τυρί με τις πιπεριές. Κλείστε τα και στερεώστε τα με οδοντογλυφίδες ή δέστε τα με σπάγκο.
Πασπαλίστε και πάλι με λίγο αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη. Λιώστε τη μαργαρίνη σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε σ’αυτό το ψαρονέφρι γυρίζοντας να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Μεταφέρετε τα φιλέτα σε πυρέξ και αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες. Στο τηγάνι ρίξτε το κρασί και την πάπρικα και βράστε για πολύ λίγο τρίβοντας τον πάτο με ξύλινη κουτάλα να βγουν όλες οι γεύσεις που άφησε το ρόδισμα. Περιχύστε με το ζουμί το κρέας, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25 λεπτά.

Πηγή: http://www.albaeditions.gr