Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ίτς πιλάφι


Ίτς πιλάφι

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
½ κιλό συκωτάκια από κοτόπουλο
½ κούπα κρασί κόκκινο
½ κούπα κρασιού κουκουνάρι
½ κούπα σταφίδες μαύρες
2 κούπες ρύζι καρολίνα
Άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
½ κούπα κάστανα καθαρισμένα και κομμένα
Λίγη κανέλα, αλάτι, πιπέρι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το κρασί και μουλιάζουμε τις σταφίδες. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι χωρίς λάδι ή βούτυρο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια για 5 λεπτά. Όταν τσιγαριστούν, ρίχνουμε τις σταφίδες μαζί με το κρασί, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τον άνηθο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να βράσει το ρύζι, περίπου 10 λεπτά.