Κοτόπουλο Al Greco
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα
400 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κύβο από ζωμό λαχανικών ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές μουστάρδα Απαλή
80 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. νερό
100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
80 γρ. κρέμα γάλακτος
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
50 ml. ελαιόλαδο Άλτις
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο από ζωμό λαχανικών ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές μουστάρδα Απαλή
80 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. νερό
100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
80 γρ. κρέμα γάλακτος
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
50 ml. ελαιόλαδο Άλτις
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους και καρυκεύεστε με αλάτι και πιπέρι Πλύνετε και κόψτε τα λαχανικά. Ψιλοκόψτε το μπέικον. Αλευρώστε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και σοτάρετε σε καυτό ελαιόλαδο Άλτις μέσα σε ένα βαθύ σκεύος .
Προσθέστε το μπέικον και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά συνεχίστε το σοτάρισμα και σβήστε με το κρασί προσθέστε το νερό και ρίξτε το κύβο λαχανικών. Συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου το κοτόπουλο να είναι έτοιμο και στο μεταξύ αφήστε τα υγρά από την σάλτσα να τραβήξουν.
Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και αφήστε μέχρι η σάλτσα να δέσει .
Προσθέστε το μπέικον και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά συνεχίστε το σοτάρισμα και σβήστε με το κρασί προσθέστε το νερό και ρίξτε το κύβο λαχανικών. Συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου το κοτόπουλο να είναι έτοιμο και στο μεταξύ αφήστε τα υγρά από την σάλτσα να τραβήξουν.
Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και αφήστε μέχρι η σάλτσα να δέσει .
Πηγή: http://www.hellmanns.gr