Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Παγωτό μαντολάτο






Χρόνος αναμονής 6 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
10 μαντολάτα λευκά με φιστίκι Αιγίνης
4 αβγά
100γρ. κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κιλό σαντιγί
3 βανίλιες



Εκτέλεση

Βάζετε τα μαντολάτα και την κουβερτούρα στην κατά΄ψυξη για 1 ώρα περίπου. Αφού παγώσουν καλά, τα χοντροκοπανίζετε ξεχωριστά στο γουδί και τα ανακατεύετε μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού. Χτυπάτε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους στο μίξερ να αφρατέψουν καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια ξεχωριστά σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώνετε το μείγμα των κρόκων με τη μαρέγκα και τη σαντιγί με απαλές κινήσεις για να μείνει αφράτο. Παίρνετε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και βάζετε μια στρώση με μείγμα από μαντολάτο, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκαλιού και μια δεύτερη στρώση με το μείγμα κρόκων, μαρέγκας και σαντιγί.
Κάνετε τρεις στρώσεις από το κάθε μείγμα και βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για 5 ώρες τουλάχιστον. Το ξεφορμάρετε αφού το αφήνετε πρώτα να σταθεί λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: Περιοδικό «Olive»