Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Εξοχικό Ρούμελης




Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 6 άτομα


Υλικά
1 μπόλια μοσχαρίσια
1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 ντομάτες μεγάλες
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
Ένα ματσάκι μαϊντανό
¼ κιλού φέτα σκληρή
1 σκόρδο


Εκτέλεση

Παίρνουμε τη μπόλια του μοσχαριού και την αλατοπιπερώνουμε. Σε λεκάνη, κόβουμε το κρέας σε λουρίδες. Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Στη λεκάνη με το χοιρινό προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις ντομάτες  μόνο την ψίχα ψιλοκομμένη, τη φέτα θρυμματισμένη και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Απλώνουμε τη μπόλια, βάζουμε πάνω τις λουρίδες του χοιρινού και από πάνω τη γέμιση. Τα τυλίγουμε μέσα στη μπόλια και γίνεται ένα μεγάλο ρολό, που στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες τις άκρες, για να μη φύγει η γέμιση. Το τοποθετούμε στο ταψάκι, το γυρνάμε σαν σαλίγκαρο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180ο C, για 1 ώρα. Το σερβίρουμε ζεστό.