Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Λαμπριάτικος κρασομεζές



Καλό Πάσχα


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
4 μπόλιες αρνιού


Εκτέλεση

Ζεματάμε τη συκωταριά, τη στραγγίζουμε και όταν κρυώσει την ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη συκωταριά. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πιει το ζουμί της.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι τις μισές μπόλιες και απλώνουμε τη συκωταριά. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες μπόλιες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι μπόλιες.