Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Κόκορας αρβανίτικος


Κόκορας αρβανίτικος

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 6 άτομα 



ΥΛΙΚΑ
1 κόκορα μεγάλο 1 ½ με 2 κιλά
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 ξυλαράκι κανέλα
250γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
Αλάτι/πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά το κόκορα και τον κόβετε σε μερίδες. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τις μερίδες του κόκορα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δυο πλευρές. Κατόπιν προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο χοντροκομμένα  και τα αφήνετε να ροδίσουν.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό πάνω σε μέτρια φωτιά, για 40 λεπτά, μέχρι να βράσει ο κόκορας. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτετε το αλάτι και την κανέλα και περιμένετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα, τα μισά ολόκληρα και τα μισά περασμένα από το multi. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το σπαγγέτι. Το σουρώνετε και το ανακατεύετε με τη σάλτσα του κόκορα.

 

Πηγή:  Μαγειρικής Μαγεία