Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Σερραϊκή μπουγάτσα με κρέμα


Σερραϊκή μπουγάτσα με κρέμα



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 1 ταψί


Υλικά
500γρ. φύλλο Βηρυτού
125γρ. σιμιγδάλι ψιλό
¼ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 λίτρο γάλα
125γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κρόκοι
1 βανίλια
125γρ. βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη άχνη
κανέλα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό. Ρίχνετε το γάλα, που έχετε προηγουμένως ζεστάνει καλά, ανακατεύετε και ρίχνετε και τη ζάχαρη. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και στη συνέχεια κατεβάζετε από τη φωτιά. Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα, τη βανίλια και την καλύπτετε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και αραδιάζετε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενδιάμεσα ένα ένα με βούτυρο. Ρίχνετε την κρέμα και κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε σε προθεσρμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε πασπαλίζοντας τη με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Νικόλας Σακελλαρίου