Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Mαγειρίτσα για χορτοφάγους


Mαγειρίτσα για χορτοφάγους



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
500 γρ. μανιτάρια porto bello χοντροκομμένα
300 γρ. πλευρώτους χοντροκομμένους
30 γρ. porchini αποξηραμένα τριμμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
60 γρ. λευκό κρασί
1 λίτρο νερό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
50 γρ. ρύζι καρολίνα
100 γρ. Παρθένο Σησαμέλαιο
Αλάτι πιπέρι και λεμόνι

Εκτέλεση
Καίμε το Παρθένο Σησαμέλαιο και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταρισθούν. Μόλις τα μανιτάρια αποβάλλουν τα υγρά τους, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε επί 10λεπτο, προσθέτουμε τα αρωματικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10΄.
Διορθώνουμε τη γεύση και σερβίρουμε με λεμόνι ή αυγολέμονο.


Πηγή: http://www.sesame.gr