Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Κοτόπουλο Μεξικάνικο ψιλοκομμένο


 Κοτόπουλο Μεξικάνικο ψιλοκομμένο


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 3 φλιτζάνια


Υλικά
1 κοτόπουλο 1300 με 1500γρ.
2 κουταλιές σούπας λάδι
½ φλιτζάνι κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά σούπας τσίλι σκόνη
½ κουταλάκι γλυκού κύμινο σκόνη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Εκτέλεση
Βάζετε το κοτόπουλο, πλυμένο, σε μια κατσαρόλα και το σκεπάζετε με νερό. Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα και ψιλοκόβετε το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το τσίλι, το κύμινο, το αλάτι, την ντομάτα και το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά.
Το μείγμα χρησιμοποιείται σε εντσιλάδας, τάκος, μπουρίτος και τοστάδας.

Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα