Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Για 4 άτομα
Υλικά
1200γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
80γρ. λευκό ταραμά
2 κρεμμύδια λευκά ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
Χυμό από 2 λεμόνια
150ml. Σησαμέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στο σησαμέλαιο αχνίζουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες. Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί σκεπάζουμε τις πατάτες με νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις μαγειρεύουμε. Λίγο πριν γίνουν, προσθέτουμε το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και πολύ λίγο αλάτι, αφού ο ταραμάς είναι αλμυρός.
Στο σησαμέλαιο αχνίζουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες. Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί σκεπάζουμε τις πατάτες με νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις μαγειρεύουμε. Λίγο πριν γίνουν, προσθέτουμε το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και πολύ λίγο αλάτι, αφού ο ταραμάς είναι αλμυρός.
Σε λίγο ζουμί από τις πατάτες και νερό διαλύουμε τον ταραμά και περιχύνουμε τις πατάτες που είναι σχεδόν έτοιμες. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, ρίχνουμε τον άνηθο, σβήνουμε τη φωτιά, και αφείνουμε για 10 λεπτά στο μάτι, έχοντας το σκεύος σκεπασμένο.
Πηγή: http://www.sesame.gr