Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Σουδάκια γεμιστά με μπέικον


Σουδάκια γεμιστά με μπέικον


Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 60 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ
2 δόσεις ζύμη για σου
150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα.
1 κούπα μαγιονέζα
1 κουταλάκι γλυκού ξερό βασιλικό
Αλάτι /πιπέρι


Εκτέλεση
Βάλτε τη ζύμη σου σε κορνέ και προσαρμόστε μια μύτη με άνοιγμα 1 εκ. περίπου, χωρίς σχέδια. Βγάλτε κορδόνι σχηματίζοντας, επάνω σε λαμαρίνα, κύκλους (στεφανάκια) με διάμετρο 5 εκ. Ψήστε τα στους 220ο C για 20 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 150ο C και αφήστε τα ναν στεγνώσουν για 20 λεπτά. Σοτάρετε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για 10 λεπτά. Στο multi χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν.
 Όταν κρυώσουν, χωρίστε τα στη μέση και γεμίστε τα με το μείγμα της γέμισης. Φυλάξτε τα στο ψυγείο ακάλυπτα, για να μη νοτίσουν μέχρι να τα σερβίρετε.



http://www.vefashouse.gr/vefashouse/images/blank_px.gifΠηγή: Οι 20 καλύτερες συνταγές για μπουφέ Αλεξιάδου Βέφα