Τυροπουγκάκια
Χρόνος προετοιμασίες 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 24 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κρούστας
200γρ. μπεσαμέλ (δείτε Σάλτσες)
200γρ. φέτα
100γρ. κασέρι
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τα τυριά τριμμένα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε τετράγωνα.
Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τα τυριά τριμμένα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε τετράγωνα.
Γεμίζουμε τα φύλλα με το μείγμα και ενώνουμε τις άκρες κάνοντας πουγκάκια. Τηγανίζουμε στη φριτέζα ή σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: Μερακλίδικοι ουζομεζέδες